930×122 CAPRA 5

casa

Constructiile, in picaj

Autorizatiile de construire pentru case sunt tot mai putine in Arges. Pe langa criza economica, la acest aspect contribuie din plin si managementul defectuos al marilor antreprenori.

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale eliberate in Arges pana in luna noiembrie a anului curent a fost de 134, dintre acestea 31 fiind eliberate pentru mediul urban (23,1% din total) si 103 pentru mediul rural (76,9%).

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului 2009 au fost eliberate cu 32 autorizatii de construire mai putin (-19,3%), trendul descendent manifestandu-se atat in mediul urban unde au fost eliberate cu 4 autorizatii de construire mai putin (-11,4%), cat si in mediul rural unde numarul autorizatiilor de construire eliberate a fost mai mic cu 28 (-21,4%).

Suprafata cladirilor rezidentiale pentru care au fost eliberate autorizatii de construire in luna octombrie a.c. a fost de 18.634 mp, mai mica cu 5,3% decat suprafata autorizata in aceeasi perioada a anului precedent.

Dinamica negativa s-a manifestat atat in mediul urban unde suprafata cladirilor rezidentiale autorizate a scazut cu 8,5% cat si in mediul rural unde suprafata cladirilor rezidentiale a scazut cu 4,1%.

Marii antreprenori din Arges au devenit foarte prudenti de abia cand lucrurile au luat-o complet razna din punct de vedere al investitiilor. Pana nu demult, ei au angajat credite neperformante pentru a finanta investitii care acum sunt nefolosite sau nefinalizate, din lipsa de cumparatori. La randul lor, persoanele fizice cu bani prefera sa isi pastreze economiile decat sa le arunce in investitii imobiliare riscante, desi preturile au scazut foarte mult.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90