NOR CURIER 930X122

    casa

    Constructiile, in scadere

    Constructorii din Arges o duc din ce in ce mai prost. Marile santiere pentru constructia unor centre rezidentiale par de domeniul trecutului, doar cateva firme prinzand contracte ceva mai importante, asa cum este cazul reamenajarii fostului restaurant Argesul, constructiei Tribunalului nou, constructiei unui hotel in zona Calea Bucuresti si recent incheiata modernizare a magazinului Trivale.

    Criza economica a afectat profund acest domeniu de activitate care intra in sezonul rece si asa cu motoarele la turatie scazuta. Deja multe firme sunt in pragul falimentului, asa cum altele sunt pe punctul de a disponibiliza si mai multi angajati pentru a face fata cheltuielilor pe timp de iarna cand activitatea stagneaza.

    Datele statistice arata ca volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele noua luni ale anului, fata de perioada similara din 2009, cu 15,7%. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate la lucrarile de constructii noi (-24,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (-13,8%).

    Singurele cresteri (dar palide, de sub 10%) s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,9%.

    Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele. Astfel, la cladirile rezidentiale volumul s-a redus cu 37,9%, la cladirile nerezidentiale cu 20,2%, iar la constructiile ingineresti cu 3,1%.

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90