NOR CURIER 930X122

lei-ron-bani

Credite doar cu adeverinte de salariu

Creditele bancare vor putea fi obtinute si cu adeverinte de la locul de munca. In contextul in care dispar cartile de munca, aceasta era singura solutie pe care atat bancile, cat si guvernantii au putut-o gasi pentru a asigura creditarea in continuare.

In conditiile in care cartile de munca vor disparea si datele angajatilor vor fi pastrate numai electronic, au aparut intrebari privind posibilitatea de a mai obtine credite bancare. Dupa cum se stie, niciun credit nu se acorda fara prezentarea copiilor autentificate dupa cartile de munca iar in lipsa acestor documente se pune chestiunea legitima a imposibilitatii de a mai obtine bani de la banci.

Lucrurile nu stau insa asa. Guvernatii dau asigurari ca creditele vor putea fi luate pe baza unei adeverinte. Este vorba de o adeverinta pe care angajatorul o va oferi solicitantului de credit pentru ca acesta sa o duca la banca.

Copia carnetului de munca se poate obtine tot de la angajator pana in februarie. Din februarie cartile de munca vor fi depuse de angajator la Inspectoratul Teritorial de Munca. Pentru cateva zile, pana vor fi stampilate de catre ITM, cartile nu vor fi accesibile titularilor. Deci nu se vor putea obtine credite.

Ulterior cartile de munca vor ajunge la angajati spre pastrare. Asadar fiecare poate sa prezinte la banca originalul cartii care contine informatii privind salariul avut pana in 31 decembrie 2010 si in plus va lua de la angajator o adeverinta privind veniturile de anul acesta.

Deocamdata, bancile solicita si copiile dupa cartea de munca.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90