New Profesional Consult 930 x 122

electrocasnice

Creditele pentru consum, in scadere

Creditarea pentru persoanele fizice si pentru cele juridice reprezinta una din problemele cu care se confrunta economia romaneasca in ansamblul ei. Elocvente in acest sens sunt datele legate de creditarea in Arges, creditare care se mentine pe un trend puternic descendent din cauza crizei economice.

Valoarea creditelor pentru consum acordate de banci argesenilor a scazut cu aproape 200 de milioane de lei intr-un an. Practic, bancile nu au mai acordat astfel de credite dectt in conditii foarte dure pentru clienti, impuntnd o serie de criterii restrictive care au ingradit accesul la ele.

Astfel, in martie 2010 s-a ajuns la o valoare totala a creditelor pentru consum la populatie de 2,160 de miliarde de lei in judetul Arges, in vreme ce in aceeasi luna a anului 2009 valoarea creditelor pentru consum era de 2,35 miliarde de lei. Si valoarea creditelor pentru locuinte s-a diminuat de la 510 milioane de lei la 410 milioane de lei.

Inasprirea conditiilor de acordare a creditelor a fost determinata de aparitia crizei economice si financiare care a facut bancile sa fie mult mai prudente in relatia cu clientii.

Populatia din Arges avea in martie 2010 credite la banci in valoare totala de 2,710 miliarde de lei, cu aproape 200 de milioane de lei mai putin dectt in aceeasi luna a anului trecut.

Oamenii de afaceri din judetul Arges au sustinut in repetate randuri faptul ca una din cheile deblocarii economice o reprezinta reluarea creditarii. In ciuda semnalelor si a indemnurilor primite de banci chiar din partea guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, institutiile bancare nu au reluat creditarea, ceea ce permite adancirea recesiunii.

{loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

gentea si minzina 570