EcoMoto 930×122

    lisa_drxlmaier

    Cresc nemtii si austriecii salariile in Arges?

    OMV Petrom, Dr. Oetker sau Lisa Draxlmaier, companii care sunt prezente si in Arges, ar putea mari salariile angajatilor lor in acest an cu pana la 8%. Peste 2.000 de angajati ai acestor companii ar putea avea, astfel, venituri mai mari. Sa fie acesta semnalul redresarii financiare a salariatilor din Arges si nu numai?

    Peste 1.000 de companii cu capital german si austriac prezente pe plan local au spus ca vor face in acest an o crestere salariala medie de 7,9%, arata rezultatele unui studiu efectuat de firma austriaca de executive search Kienbaum. In Arges opereaza mai multe companii cu capital austriac sau german, cele mentionate mai sus fiind cele mai mari si mai cunoscute.

    Pe de alta parte, o cercetare a filialei locale a Kienbaum, care a inclus si alte 73 de companii in studiu, arata ca, de fapt, intentiile reale ale angajatorilor din toate domeniile de activitate de majorare a salariilor angajatilor romani sunt intre 2,7 si 3% in acest an, insa cresterea reala nu se va resimti in buzunarele romanilor, avand in vedere ca inflatia a ramas la cote mari (de peste 7,9% in prezent).

    In Romania existau la finele anului trecut peste 17.000 de firme cu capital german si 5.800 de firme cu capital austriac.

    Una dintre tendintele observate de recruiteri in ultimii doi ani se refera la modul in care candidatii – in special cei de la nivel de middle si top management – isi negociaza pachetele salariale.

    Daca inainte o crestere salariala foarte mare comparativ cu castigul actual reprezenta principalul motiv pentru schimbarea locului de munca, in prezent candidatii nu se mai uita la cateva sute de euro in plus, ci aleg sa mearga catre o companie care le poate oferi stabilitatea locului de munca si care are suportul unor investitori din afara.

    Sursa: ZF

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90