NOR CURIER 930X122

fermieri

CRESCĂTORII DE ANIMALE ÎȘI PRIMESC BANII ÎNAPOI

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a finalizat plățile pentru 9.761 de fermieri din sectorul zootehnic. Sumele reprezintă primele beneficiarilor plăților naționale directe complementare în zootehnie pe care aceștia nu le-au încasat sau pe care au fost nevoiți să le restituie ca urmare a titlurilor de creanță pentru punerea în aplicare a deciziilor emise de camerele de conturi județene și a municipiului București în cadrul unei misiuni de audit al Curții de Conturi. Beneficiari sunt și fermierii care au avut procese verbale de constatare de debit (titluri de creanţă) care sunt anulate prin efectul legii.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

”Am promis că rezolvăm această situație dificilă și ne-am ținut de cuvânt. Iată că în doi ani am reușit să reintrăm în normalitate: fermierii vor fi scutiţi de returnarea subvenţiei primite în perioada 2007-2010, iar cei care au plătit deja banii către APIA îi vor primi înapoi.”, precizează ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Amintim că în perioada 2007-2010, potrivit unor acte normative, subvențiile primite de la Uniunea Europeană erau condiționate de inexistența datoriilor la bugetul de stat. Pentru a putea intra în posesia subvenţiei, fermierii crescători de animale erau obligaţi să scrie o declaraţie pe propria răspundere cum că nu au datorii restante la bugetul de stat şi/sau la bugetul local la data solicitării primelor. În urma unui audit al Curţii de Conturi la APIA a reieșit faptul că mulți fermieri aveau datorii la stat. Prin urmare, ei ar fi trebuit să returneze subvenția primită de la APIA, totodată fiindu-le interzis să mai primească subvenții de la Uniunea Europeană pe o perioadă de trei ani.

Citiți și: Adio subvenții pentru aceste persoane!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3