New Profesional Consult 930 x 122

    salariu

    Crestere paradoxala a castigului salarial mediu

    Desi la 1 iulie 2010 a intrat in vigoare decizia Guvernului de reducere a salariilor bugetarilor cu nu mai putin de 25%, castigul salarial mediu brut realizat in luna august 2010 in judetul Arges a fost de 1.779 lei, in usoara crestere (+0,3%) fata de nivelul realizarilor salariale din luna iulie 2010.

    Cresterea a fost determinata de marirea castigurilor salariale din sectorul industrie si constructii (+1,6%) si a celor din sectorul agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit (+0,2%).

    Raportat la realizarile inregistrate in aceeasi luna a anului precedent, dinamica castigului salarial mediu brut la nivelul judetului a fost pozitiva, cresterea totala de 7,5% fiind sustinuta de industrie si constructii (+14,2%). Celelalte sectoare economice au inregistrat o dinamica negativa, castigurile salariale medii brute inregistrate in servicii reducandu-se.

    In ceea ce priveste salariul mediu net, acesta a fost in august de 1.287 de lei, mai mare cu… 2 lei (+0,2%) comparativ cu realizarile din luna iulie 2010.

    Fata de luna corespunzatoare din anul 2009, castigul salarial mediu net a fost mai mare pe ansamblu cu 73 lei (+6,0%), urmare a castigurilor mai mari inregistrate in sectorul industrie si constructii (+11,7%), se arata intr-un raport al Directiei de Statistica Arges.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90