New Profesional Consult 930 x 122

anaf

CREȘTERE URIAȘĂ DE SALARII LA ANAF ȘI FINANȚE

Salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate substanțial de Guvern, prin derogare de la lege, începând cu luna noiembrie, fără ca măsura să fie anunțată public. Liderul sindical Bogdan Hossu a declarat pentru Profit.ro că salariile acestora sunt majorate cu peste 50%.

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

În același timp, surse din Ministerul Muncii au declarat pentru Profit.ro că majorarea salarială exactă este de 62, 5%.

Creșterea salariilor a fost introdusă în ordonanța de urgență privind a doua rectificare bugetară din acest an, prin derogare de la legea care impune ca în 2015 cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului plătit din fonduri publice să fie înghețat la nivelul de anul trecut.

Citiți și: Creștere uriașă de salarii pentru aceste persoane!

Astfel, prin derogare de la lege Guvernul a decis că începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015 funcționarii publici și personalul contractual din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și din Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili vor beneficia de 25 de clase de salarizare succesive față de clasa deținută. (Sursă: http://www.profit.ro/)

UPDATE: Printr-un comunicat de presă citat de DIGI 24, Ministerul Finanțelor Publice precizează că majorarea este, de fapt, de 22%.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90