930×122 CAPRA 5

    finante_publice

    Cum să citeşti deciziile de impunere de la Fisc

    În această perioadă, Direcţia Finanţelor Publice Argeş emite deciziile de impunere anuală pe baza datelor din declaraţiile privind veniturile realizate şi a celorlalte informaţii existente în evidenţa fiscală. Mulţi argeşeni se confruntă cu dificultăţi în a intepreta corect datele din deciziile de impunere, nefiind lămuriţi dacă au bani de dat sau de luat de la Finanţe.

    Persoanele fizice care primesc o astfel de decizie anuală trebuie să cunoască faptul că atunci când din decizie reiese diferenţă de impozit stabilită în plus (rândul 9, lit. a) din formularul 250) sau diferenţă de impozit de plată (rândul 8, din formularul 251) ori diferenţă de contribuţii stabilită în plus (cap. II, rd. 4a din formularul 630) au obligaţia achitării acestor diferenţe de impozit şi contribuţii în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, perioadă pentru care nu se calculează şi nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere.

    În situaţia depăşirii termenului de 60 de zile, veţi datora dobânzi şi penalităţi. Dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate.

    Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere. Penalităţile se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate. Nivelul penalităţii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3