NOR CURIER 930X122

    daniel-constantin3

    Fermierii, asigurați împotriva secetei, grindinei și a dăunătorilor

    Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea fondurilor mutuale pentru agricultură. Prin intermediul acestora, fermierii vor putea fi protejaţi integral şi de alte riscuri decât cele acoperite de firmele de asigurări.

    „Odată cu înfiinţarea fondurilor mutuale, fermierii români nu mai riscă absolut nimic din punct de vedere meteorologic sau al pierderilor cauzate de diferenţe de piaţă, din pierderi de venit. Cred că înfiinţarea fondului mutual reprezintă cea mai mare realizare a agriculturii româneşti din ultimii 10 ani”, declară ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, piteşteanul Daniel Constantin.

    Ministrul precizează că, prin participarea la fondul mutual, fermierii vor fi acoperiţi pentru riscurile neacoperite de societăţile de asigurare, precum grindină, secetă ori pierderi de venit cauzate de anumite probleme sau boli care apar pe piaţă.

    „Fermierii vor avea posibilitatea, pe lângă societăţile de asigurări, să cotizeze la un fond mutual creat şi sprijinit de către Comisia Europeană pe baza unui ONG care va fi înfiinţat, costurile de funcţionare urmând să fie suportate pentru o perioadă de trei ani din fonduri europene, din fonduri de dezvoltare rurală pe care România le va avea la dispoziţie”, afirmă Daniel Constantin.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3