New Profesional Consult 930 x 122

    Dacia-Duster-3

    Dacia – 34.500 unitati. Ford – zero

    Dacia continua sa fie principalul producator de masini din Romania si se pare ca va ramane mult timp in aceasta postura, date fiind problemele intampinate la principalul sau concurrent intern, Ford, care are o unitate de productie la Craiova. Numai in noiembrie, de exemplu, Dacia a produs 34.500 de masini, in vreme ce Ford a avut productie … zero!

    Conform Hotnews, productia auto nationala (automobile, vehicule comerciale usoare, vehicule comerciale grele si autobuze) a scazut cu 0,8% in primele 11 luni din acest an. Ford nu a produs nicio masina la Craiova in noiembrie, iar in aceeasi luna la Mioveni Dacia a fabricat mai multe Duster decat toate celelalte cinci autovehicule din gama la un loc.

    In noiembrie 2011 au fost produse:

    17.281 Duster
    7.320 Sandero
    4.379 Logan MCV
    3.707 Logan
    1.166 Logan VAN
    680 Logan Pick-Up
    6 vehicule comerciale grele Roman (peste 18 tone)
    0 (zero) Ford

    Astfel, SUV-ul Dacia Duster a fost “perla” productiei auto nationale in noiembrie, dar nu numai. Si datele pentru intervalul ianuarie-noiembrie 2011 arata ca Duster este cel mai de succes produs al industriei auto romanesti, depasind numarul de unitati ale Sandero, Logan MCV, Logan, Logan VAN si Logan Pick-Up – luate la un loc.

    Ceea ce se intampla la uzina Ford era previzibil. Constructorul auto american a anuntat in iunie 2011 ca reorganizeaza toate fabricile sale din Europa, iar productia utilitarei Transit Connect va fi mutata din Romania in Spania. La uzina din Craiova au fost instalate liniile de productie pentru B-Max si momentan  acolo se fabrica masini de preserie, urmand ca din primul trimestru al anului 2012 sa demareze in forta productia de B-Max.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3