930 x122 grota rece

    uzina-dacia-sectia-asambl

    Dacia a atins o nouă bornă de 1 milion!

    Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia a produs în această lună cutia de viteze de tip TLx cu numărul 1.000.000! Este vorba de o cutie de viteze TL8 care va fi montată pe un model Duster 4×4, fabricat în India.

    Cutia de viteze TLx este o cutie manuală, de ultimă generaţie, cu şase trepte, poate transmite un cuplu de până la 240 Nm şi este adaptată noilor motoare pe benzină de 1.8 şi 2 l, dar şi motoarelor diesel de 1.5 l. Este prima cutie de viteze comună a Alianţei Renault-Nissan.

    O parte din producția de cutii de viteze TLx este livrată Uzinei Vehicule Dacia pentru modelul Duster, iar peste jumătate din producţie e destinată exportului către uzinele Renault din Rusia (Avtoframos), Turcia (Oyak), Brazilia (Curitiba), Columbia (Sofasa), India (Chennay) şi uzinei Nissan din Marea Britanie (Sunderland).

    Fabricaţia în serie a cutiilor de viteze de tipul TLx a început în anul 2008, iar capacitatea actuală de producţie este de 7.500 de cutii de viteze pe săptămână.

    Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia este cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni (cu peste 3.800 de angajaţi) şi prima uzină din cadrul Grupului Renault din punct de vedere al diversităţii proceselor.

    Sursa: Capital

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90