930 x122 grota rece

    dacia-sandero

    Dacia, cel mai valoros brand din tara

    Guvernantii ne anunta ca iesim din recesiune la finalul acestei luni. Compania Dacia-Renault, cu sediul la Mioveni, a depasit insa de mult aceste probleme. Si mai important, a trecut prin criza sporindu-si valoarea ca brand, devenind cel mai de succes brand din Romania ultimilor doi ani.

    Publicatia Capital a facut public un raport al firmei Brandient si D&D Research care estima valoarea celor mai importante branduri romanești în urma cu trei ani: Dacia, firma producatoare de masini cu sediul în Mioveni, a fost cotata la – 387 de milioane de euro, BCR – 355 de milioane, BRD – 208 milioane, Petrom – 86 de milioane, Sensiblu – 82 de milioane si Rompetrol – 72 de milioane de euro.

    Este vorba de evaluari de dinainte de criza. Cat mai valoreaza aceste marci acum? Specialistii sustin ca, daca ar fi sa facem o medie, valoarea brandurilor romanesti probabil ca a stagnat sau a scazut, odata cu economia, dar ca sunt, totusi, branduri romanesti care au devenit mai puternice în timpul recesiunii.

    Una dintre acestea este Dacia despre a carei valoare expertii în domeniu sustin ca ar valora în prezent 500 de milioane de euro.

    Marca de la Mioveni a avut numai de profitat de pe urma crizei, exporturile explodand în special în tarile Uniunii Europene unde cumparatorii s-au orientat rapid catre marcile mai ieftine.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3