EcoMoto 930×122

    dacia_01

    Dacia, masina care a putut, vedeta in Time

    Bătrâna Dacie a ajuns vedetă în publicaţia “Time”. Jurnaliştii străini au descoperit faptul că deşi „designul acestei maşini a rămas, practic, neschimbat, timp de 35 de ani, rezistând regimului Ceauşescu”, maşina este la fel de importantă pentru români ca şi în momentul apariţiei ei pe piaţă. Chiar dacă performanţele şi confortul modelului nu se ridică la standardele noilor autoturisme, Dacia 1300 este “maşina care a putut”.

    Care a putut să treacă peste istorie, cu o simbolistică aparte printre clienţii din ţară, care o folosesc pentru toate muncile. Fiabilitatea ei a devenit deja mit. “Maşina apare des în legendele şi cultura românilor.

    dacia_02

    Una din poveşti spune că proprietarul unei Dacii a fost rugat de Nicolae Ceauşescu şi soţia sa să îi ajute să fugă în timpul Revoluţiei din 1989”. “Proprietarii de Dacia îşi tratează maşinile cu multă atenţie, dar şi mândrie”, mai spun jurnaliştii străini, adăugând: chiar şi după ce nu mai funcţionează, aceste maşini îşi găsesc un scop pe lânga casa românului”, mai menţionează jurnaliştii publicaţiei. În articol se face referire şi la noile modele scoase pe piaţă de Dacia, după preluarea de către Renault, mai ales a Loganului, care a constituit cel mai mare succes pe piaţa vestică a unui produs din industria de profil provenit din estul Europei. În material apare şi o galerie foto cu Dacia, în diferite ipostaze, alături de proprietarii români, dar şi cu noul model, Logan, care nu se poate vinde însă în SUA decât sub marca Nissan, pentru că Renault a cedat piaţa de peste ocean partenerului său asiatic.{loadposition inside}

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90