930 x122 grota rece

    uzina_dacia

    Dacia nu a prins top 10 ZF

    Ziarul Financiar, o prestigioasa publicatie cu profil economic din Romania, a premiat in aceasta saptamana cele mai valoroase companii din Romania, la Gala „ZF 2010″. Premiile acordate la Gala „ZF 2010″ recunosc performantele primelor 10 companii din anuarul Top 100 cele mai valoroase companii, realizat de Ziarul Financiar impreuna cu casa de investitii Capital Partners si lansat la acelasi eveniment. Dacia nu a prins Top 10.

    In mod curios, una dintre cele mai importante companii din tara, care realizeaza circa 10% din exporturile nationale – Automobile Dacia de la Mioveni – nu a prins Top 10.

    In schimb, in acest Top apare Fondul Proprietatea, in conditiile in care mii de romani stau si asteapta de ani de zile despagubiri pentru terenurile sau casele ce le-au fost nationalizate, pe cand fel de fel de smecheri incaseaza dividende si alte sume frumoase de la aceasta companie de stat.

    Trofeele au revenit companiilor Petrom (locul I, valoare 4,513 miliarde euro), Fondul Proprietatea – locul II, valoare 3,8 miliarde euro, Hidroelectrica – locul III, 3,357 miliarde euro, Orange – locul IV, 3,151 miliarde euro, Vodafone – locul V, 2,683 miliarde euro, Romgaz – locul VI, 2,578 miliarde euro, BRD – locul VII, 2,008 miliarde euro, BCR – locul VIII, 1,898 miliarde euro, NuclearElectrica – locul IX, 1,747 miliarde euro, Romtelecom – locul X, 1,1 miliarde euro.

    Totodata, Ziarul Financiar a decernat la Gala ZF 2010, avand ca tema „Iesirea din criza”, cinci premii speciale pentru oameni sau organizatii care au aratat anul acesta drumul spre relansare, respectiv Nokia Romania (pentru cea mai puternica ascensiune in topul celor mai valoroase 100 de companii), Cris-Tim (pentru initiativele de iesire din criza: accelerarea deschiderii de magazine), Automobile Dacia (pentru ca este exportatorul nr. 1 in plina criza), CEZ Romania (pentru cea mai mare investitie in energia eoliana, in Dobrogea) si Radu Georgescu (pentru fondarea si vanzarea Gecad ePayment).

     

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3