EcoMoto 930×122

    dacia_uzina

    Dacia, pe locul 2

    Compania Dacia continua sa se mentina intre primele firme din tara atat din punct de vedere al numarului de angajati, cat mai ales al rezultatelor obtinute. Desi vanzarile au inregistrat un usor regres in acest an, Dacia isi pastreaza o cota semnificativa de piata atat pe plan intern, cat si chiar international.

    Datele statistice din ultimii ani releva din plin importanta companiei de la Mioveni. Astfel, numai 20.000 de companii din Romania, adica 3,4% din total, depasesc „pragul” afacerilor de un milion de euro, potrivit celor mai recente date disponibile ale Registrului Comertului, pe 2009. Datele sunt incluse într-un document al Guvernului destinat investitorilor straini.

    Compania cu cea mai mare cifra de afaceri în 2009 este OMV Petrom, care a avut un business de circa 3 miliarde de euro, urmata de Automobile Dacia din Arges, care a încheiat anul cu un rulaj de 2,1 miliarde de euro, si Rompetrol Rafinare, companie cu un business de 1,5 miliarde de euro.

    Topul companiilor cu cei mai multi angajati este condus de Posta Romana, companie care plateste peste 35.000 de oameni, aceasta fiind urmata de OMV Petrom cu 30.000 de angajati, Romsilva cu 19.600 de salariati sau CFR Marfa cu 17.000 de oameni pe statele de plata.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90