New Profesional Consult 930 x 122

dacia-sandero-uzina

Dacia, prima la exporturi

Productia Dacia a crescut anul trecut cu aproape 15%, la 340.000 de autovehicule, maximul istoric atins la uzina de la Mioveni. Afacerile au ajuns la 3 miliarde de euro.

Anul 2010 a fost cel de-al saselea an consecutiv de crestere a productiei Dacia la peste 340.000 de masini, cu 15% peste nivelul din 2009. In aceste conditii, cifra de afaceri a Dacia a ajuns la un nivel de 3 mld. euro, in crestere cu peste 40% fata de anul anterior, nivel similar cu cel atins de Petrom, cea mai mare companie de pe piata locala, in 2009. Cresterea mai accelerata a cifrei de afaceri fata de productie vine pe fondul lansarii SUV-ului Duster, al carui pret mediu este aproape dublu fata de cel al unui Logan sau Sandero.

Majorarea productiei Dacia vine in contextul in care anul trecut piata auto europeana a scazut cu peste 5%, pe fondul crizei economice si al incheierii programelor de casare pe piete precum cea germana.

„Dacia este una dintre cele mai importante companii care au avut contributii semnificative la exporturile pietei locale si la balanta comerciala. Nu trebuie neglijat nici faptul ca este un important motor de imagine care atrage atentia si asupra altor produse fabricate in Romania”, a spus Aurelian Dochia, analist financiar.

In acelasi timp, exporturile Dacia au depasit anul trecut pragul de 2,5 mld. euro, adica aproape 7% din valoarea totala a exporturilor Romaniei in 2010, valoare care ii permite sa-si pastreze primul loc in topul companiilor exportatoare, cu un total de aproximativ 300.000 de masini.

„Automobile Dacia s-a mentinut pe locul intai in topul exportatorilor si in 2010, la fel ca in 2009. Este greu de crezut ca Dacia poate fi detronata de pe prima pozitie anul acesta in conditiile in care demararea fabricatiei viitorului model Ford la Craiova intarzie”, a spus Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR). Capacitatea maxima a uzinei este de 350.000 de masini anual (1.400/ zi) si nu va fi majorata.

Sursa: ZF

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90