Donaris 930 x 122

    ciolosctin_maracineni04

    Dacian Cioloş şi Daniel Constantin, la Mărăcineni

    Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, Daniel Constantin, au fost astăzi în judeţul Argeş. Cei doi au participat la un eveniment organizat la Institutul Pomicol Mărăcineni care vizează reconversia în pomicultură ca subprogram în cadrul programului de dezvoltare rurală.

    „Este foarte important ca în România să se gândească în lunile următoare foarte bine subprogramul de reconversie în sectorul pomicol, astfel încât acesta să poată fi integrat în Programul de Dezvoltare Rurală şi negociat din timp cu Comisia Europeană. Lucrăm de un an şi ceva la acest subprogram, pentru a nu aştepta finalizarea politicii agricole comune. Sectorul pomicol este mai puţin organizat decât cel viticol în România, de aceea va fi nevoie de o mai bună organizare şi chiar de conlucrare cu cei care au reuşit în sistemul privat”, a spus Dacian Cioloş.

    La rândul său, Daniel Constantin a punctat că în exerciţiul financiar 2014 – 2020 vor fi finanţate proiectele de competitivitate în domeiul pomicol într-un sistem integrat: „Finanţarea afacerilor din bazinele pomicole se va face de la producător până la desfacere. Trebuie să stimulăm producţia, dar şi bazinele de colectare şi marketing. Vom finanţa proiectele integrate de acum, proiecte care vor dezvolta afacerea pe tot acest lanţ, pentru că trebuie să avem produse competitive care să facă faţă pieţei”, a precizat ministrul Agriculturii, care a participat împreună cu Dacian Cioloş la dezbaterea „Sectorul pomicol din România – strategii şi mijloace de relansare la nivel naţional şi european în perioada 2014 – 2020”.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3