EcoMoto 930×122

bani

Daniel Constantin: „2.350.000.000 de euro atrași din banii europeni!”

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat astăzi că România a atras în acest an din fondurile europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale circa 2,35 de miliarde de euro, o sumă foarte apropiată de obiectivul propus pentru 2013, de 2,5 miliarde de euro.

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru argeșeni! Până la 200.000 de euro!

„În acest moment suntem undeva la 2,35 de miliarde de euro atrase, foarte aproape să ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus pentru 2013, respectiv 2,5 miliarde de euro pe plăți directe și pe dezvoltare rurală. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit fac eforturi extraordinare în aceste zile pentru a plăti toate sumele pe care ni le-am propus și chiar să depășim cele 2,5 miliarde de euro”, a spus ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că gradul de contractare pe fondurile de dezvoltare rurală a ajuns la 90%, iar gradul de absorbție pe fondurile de dezvoltare rurală s-a îmbunătățit cu 14% în 2013, în momentul de față ajungând la 63%. „În acest an gradul de contractare pe fondurile de dezvoltare rurală a ajuns la 90% și, dacă vom reuși să contractăm până la finele anului toate proiectele, putem ajunge la un grad de 108%. Gradul de absorbție pe fondurile de dezvoltare rurală s-a îmbunătățit cu 14% în 2013, în momentul de față ajungând la 63%. Numai în acest an au fost contractate 19.500 de proiecte, cu o valoare de 350 de milioane de euro, din 35.000 de proiecte depuse. (…) Cred că actualul program (n.r. – PNDR) pe care ne pregătim să îl încheiem în acest an a fost un succes și sper să îl ducem la bun sfârșit, dar trebuie să avem grijă să și implementăm, până la finele lui 2015, toate proiectele contractate”, a adăugat șeful MADR.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Ministrul Agriculturii a participat astăzi la conferința de final a caravanei de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii și a satului românesc – “PNDR vine în satul tău”, desfășurată la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90