930 x122 grota rece

    Daniel Constantin a asistat la scoaterea din cuptor a celei mai mari pâini din România

    Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, le-a împărțit sâmbătă vizitatorilor de la târgul INDAGRA „cea mai mare pâine fabricată în România”, în greutate de aproximativ 96,6 kg, în cadrul unui eveniment organizat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN).

    Produsă de brutarii firmei Dioszegi din Sfântu Gheorghe, pâinea a stat 6 ore în cuptor la o temperatură de circa 300 de grade Celsius, având în compoziție 57 de kg de făină, 34 de litri de apă, 5 kg de cartofi și 1 kg de drojdie și sare. După scoaterea din cuptor, pâinea a fost răzuită pentru a fi îndepărtată coaja arsă. „A pierdut din greutate cam cu cât a scăzut TVA la pâine!”, a afirmat președintele Rompan, Aurel Popescu. În acest context, ministrul Daniel Constantin a declarat că „important este ca reducerea TVA să se vadă și în prețul de raft”.

    Brutăria Dioszegi produce zilnic 25 de tone de pâine și produse de panificație, aprovizionând peste 48.000 de familii din România. Principalii consumatori se află în județele Harghita și Mureș, care „absorb” circa 30% din producția de pâine, a precizat patronul firmei Madexport, Laszlo Dioszegi. Acesta a adăugat că intenționează să producă o pâine și mai mare: „Ne vom opri doar când vom ajunge la 200 de kg!”.

    Ajuns la cea de a 18-a ediție, târgul internațional de produse și echipamente pentru agricultură INDAGRA, care se va închide astăzi, a reunit la Romexpo-București peste 430 de companii din România și din alte 20 de țări, ocupând o suprafață expozițională de peste 30.000 de metri pătrați.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3