930×122 CAPRA 5

    ISRAEL_DANIEL_CONSTANTIN

    Daniel Constantin: „Agricultura din România, 10% din totalul exporturilor în Israel” VEZI GALERIE FOTO!

    Agricultura deţine 10% din totalul exporturilor realizate în Israel, în condiţiile în care numai în primele opt luni din 2013 exporturile totale ale României în această ţară au totalizat 215 milioane de dolari, precizează ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care se află în aceste zile într-o vizită oficială în Israel.

    MINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_1MINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_2_KIBUTZMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_3_MEMORANDUMMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_4_MEMORANDUMMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_5_COMPANIE_DE_IRIGATIIMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_6_COMPANIE_DE_IRIGATIIMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_7_COMPANIE_DE_IRIGATIIMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_8MINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_9_TEL_AVIVMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_10_TEL_AVIVMINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_11MINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_12MINISTRUL_AGRICULTURII_IN_ISRAEL_13„Am avut o scurtă discuţie cu ministrul israelian al Economiei, dar şi cu cel al Energiei, ambii fiind prezenţi la deschiderea oficială a târgului WATEC 2013, expoziţie de renume mondial care reuneşte companii de top israeliene şi internaţionale. Am transmis nu numai salutul României, ci şi interesul ţării noastre pentru continuarea colaborării la nivel politic şi economic. Ei sunt foarte practici şi de fiecare dată vor să vadă cum putem să îmbunătăţim colaborarea şi care sunt produsele româneşti ce pot fi exportate. Există potenţial pe acest segment, mai ales că anul trecut am exportat în total în Israel produse de 160 de milioane de dolari, iar anul acesta, numai pe 8 luni, am ajuns la 215 milioane de dolari. Din totalul exporturilor în Israel, agricultura are în jur de 10%”, a spus Constantin.

    El a reiterat în cadrul discuţiilor cu oficialii israelieni interesul părţii române de a organiza cât mai curând următoarea şedinţă comună de Guvern româno-israeliană. „Există o dorinţă de ambele părţi de a organiza o şedinţă comună de Guvern în Bucureşti, după cea din 2011 de la Ierusalim. Ne-am dori ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, cel mai probabil anul viitor”, a adăugat şeful MADR.

    MINISTRUL_AGRICULTURII_IN_PALESTINA_1_PREMIERULÎn prima zi a vizitei sale oficiale în Israel, Daniel Constantin a avut întâlniri cu reprezentanţii unor companii care investesc în sisteme de irigaţii, unele fiind deja prezente în România, iar altele fiind interesate de planurile României pe partea de irigaţii. „Sunt companii israeliene aflate deja în România, care lucrează pentru companii din România şi investesc în irigaţii, dar şi companii care vor să vină să vadă care sunt planurile de viitor ale României pe partea de irigaţii. Sunt doar tatonări, eu sper, însă, să se şi concretizeze într-un viitor apropiat, pentru că sistemul de irigaţii reprezintă o prioritate în România. Orice fel de soluţie inovatoare pe care o identificăm şi care poate duce la obiectivul nostru final, şi anume la reducerea preţurilor pentru fermieri, trebuie luată în considerare. La târgul pe care l-am vizitat am văzut ultimele tehnologii dezvoltate pe zona de irigaţii, în special pe zona de instalaţii de irigaţii, dar şi pe aportul de tehnologie şi de management al apei, pe tot ceea ce înseamnă staţii de epurare şi de facilităţi pentru mediul urban şi mediul rural”, a adăugat Daniel Constantin.

    MINISTRUL_AGRICULTURII_IN_PALESTINA_2_OMOLOGULOficialul MADR a subliniat că miercuri a avut discuţii cu potenţiali investitori interesaţi de a intra pe piaţa din România. Ulterior a mers în Palestina, acolo unde a fost primit de premierul palestinian, Rami Hamdallah (foto 15), chiar dacă, iniţial, această primire nu era în program. În cursul zilei de astăzi s-a întâlnit și cu Yair Shamir, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din Israel (foto 4 și 5), prilej cu care cei doi demnitari au semnat Memorandumul privind cooperarea în domeniul agriculturii, cu accent pe dezvoltarea rurală, producţia zootehnică, sănătatea plantelor şi irigaţii.

    Ministrul român al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, alături de secretarul de stat Daniel Botănoiu şi de directorul de cabinet Vlad Mustăciosu, face o vizită oficială în Israel şi Palestina în perioada 22-24 octombrie.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90