930 x122 grota rece

agricultura

DANIEL CONSTANTIN ARE SOLUȚIA PENTRU CIOBANI

„Guvernul poate și sunt convins că va da o ordonanță de urgență până pe data de 21 decembrie, atunci când se încheie sesiunea parlamentară, prin care modifică Legea 149/2015 sub aspectul celor două probleme sesizate de fermieri, respectiv numărul de câini și perioada în care se interzice pășunatul (6 decembrie-24 aprilie).

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Aceasta este soluția corectă și sunt convins că vor lucra cele două ministere, Agricultură și Mediu, ca să elaboreze actul normativ.

Ordonanța va produce efecte de a doua zi. Cu alte cuvinte, ciobanii pot să facă ce vor, iar ordonanța își urmează traseul ei ca să fie aprobată prin lege.”, precizează Daniel Constantin, deputat ALDE de Pitești și fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care contrazice opinia Guvernului potrivit căreia în această problemă nu poate fi emisă o ordonanță de urgență.

Citiți și: Oficial! Se schimbă salariul minim pe economie!

Fostul șef de la Agricultură a reiterat că 21 decembrie este ultima zi în care Guvernul poate să emită o ordonanță de urgență deoarece după această dată se intră pe legea de abilitare a Guvernului de a da ordonanțe și nu e trecută această chestiune în legea de abilitare.

„Ea a fost aprobată azi (n.r.-marți) și nu a fost trecută problema Legii vânătorii, ori ea trebuia să fie menționată acolo.”, adaugă Constantin.

Câteva mii de ciobani s-au adunat ieri la Palatul Parlamentului pentru a protesta față de legea care reduce numărul de câini pe care crescătorii de animale îl pot folosi pentru protejarea stânii și care interzice înființarea, întreținerea sau recoltarea culturilor agricole fără asigurarea protecției faunei de interes cinegetic. (Sursa: http://www.realitatea.net/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

UPDATE: În această dimineață Guvernul a anunțat că a găsit o soluție pentru problema oierilor, urmând ca, prin emiterea unei ordonanțe de urgență (sic!), aplicarea articolelor în discuție din lege să fie amânată până pe 25 aprilie 2016.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90