930 x122 grota rece

    Daniel Constantin, la târgul INDAGRA: „2013, un an al deciziilor”

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat astăzi la deschiderea târgului INDAGRA, organizat la complexul Romexpo din București, că 2013 este un an al deciziilor și că la acest târg sunt prezentate noile tehnologii, dar și rezultatele anului agricol.

    „Misiunea Ministerului Agriculturii cu privire la viitorul agriculturii românești a fost dezbătută deja cu organizațiile fermierilor, cel puțin atât cât putem să previzionăm pentru perioada 2014-2020, în privința căreia știm care sunt măsurile europene pe care le putem aplica. Rămâne doar să decidem oportunitatea aplicării împreună cu dumneavoastră. 2013 este un an al deciziilor și unul important pentru viitorul următorilor 7 ani, iar târgul INDAGRA devine an de an un loc în care vedem noile tehnologii și rezultatele unui an agricol și în care Ministerul Agriculturii încearcă să promoveze toate politicile pe care le-am implementat sau pe care le vom implementa pentru perioada următoare”, a spus Constantin.

    Potrivit acestuia, anul 2013 a fost marcat pe zona de agricultură de fiscalitate, respectiv de reducerea TVA la pâine. „Această măsură de reducere a TVA la pâine și pe lanțul de producție, pe lângă implicațiile asupra bugetului, poate să fie un deschizător de drumuri în industria alimentară din România. Am văzut o campanie intensă de combatere a evaziunii pe sectorul de carne și am spus că dacă va avea succes proiectul cu TVA redusă la la pâine următorul sector va fi carnea și tot lanțul, dar mă uit și la legume-fructe, la lapte, la toate produsele alimentare de bază unde avem nevoie de o reducere a fiscalității, coroborată cu reducerea evaziunii fiscale”, a precizat ministrul Agriculturii.

     

    Ajuns la cea de a 18-a ediție, târgul INDAGRA reunește peste 430 de companii din România și din alte 20 de țări, ocupând o suprafață expozițională de peste 30.000 de metri pătrați. La ediția din acest an vor fi aduse și cele mai multe animale, în jur de 350 de capete. Firmele participante vin cu ultimele tehnologii pentru irigaţii, utilaje agricole, sere şi solarii. Un salon special este cel dedicat agriculturii bio. În completare, tot la Romexpo, se desfăşoară târguri de industrie alimentară, de ambalaje și de băuturi (Expo Drink & Wine). Toate vor fi deschise până duminică, 3 noiembrie, inclusiv.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3