EcoMoto 930×122

    trafic-aglomerat

    De azi, taxă de timbru!

    Astăzi a intrat în vigoare legea care instituie taxa de timbru pentru maşini. Sistemul de calcul al acestei taxe este, de asemenea, disponibil de azi pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu.

    Ordonanţa de urgenţă care prevede plata unui timbru de mediu la înmatricularea maşinilor intră în vigoare vineri, 15 martie, noul sistem de taxare înlocuind vechea taxă auto.

    Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcţie de emisia de CO2, luat în calcul în întregime pentru timbru faţă de 30% în legea în vigoare, înscrisă în cartea de identitate a maşinii sau în documentele de omologare. Timbrul va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere, dar nu şi în cazul tranzacţiilor civile (moştenire sau partaj). Cei care au plătit actuala taxă de poluare nu vor mai plăti timbrul de mediu.

    Noua formulă de calcul conduce la o creştere în medie de aproximativ 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi la o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi noneuro. Suma de plată va scădea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru noneuro. Cuantumul taxei pentru maşinile noneuro, Euro 1 şi Euro 2 cu tehnologii mai învechite va fi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi deci vor polua pentru un interval mai mic de timp.

    Sursa: zf.ro

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90