930×122 CAPRA 5

deszapezire-3

De ce e mai ieftina deszapezirea pe drumuri judetene?

Preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, a precizat că în judeţul nostru, costul de deszăpezire pe kilometrul de drum judeţean este mult mai mic decât media pe kilometru la drumurile naţionale, asta pentru că nu au fost făcute plăţi decât atunci când utilajele au şi acţionat.

„Pe cei aproximativ 1200 kilometri de drumuri judeţene au acţionat 80 de utilaje, iar societăţile cu care regia noastră de drumuri a avut contracte de prestaţii servicii şi-au făcut datoria în această perioadă. Suma de bani pentru deszăpezire a fost alocată încă din noiembrie anul trecut. Sunt estimate 40 miliarde lei vechi pentru acţiunile din acest an. Dacă împărţim la cei 1200 km, rezultă o sumă destul de mică pe kilometru, în comparaţie cu sumele alocate la Drumurile Naţionale.

La nivel naţional, contractele prevăd o taxă minimă pentru staţionarea utilajelor. Noi, la drumurile judeţene, nu am plătit decât intervenţia, nu şi staţionarea utilajelor. Cred că am avut un model de gospodărire eficientă, cu chletuieri cât mai mici, dar care să permită o acţiune utilă”, a precizat Nicolescu, care a adaugat ca pe viitor regia va achizitiona mai multe utilaje pentru a limita numarul de contracte cu firmele private.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3