New Profesional Consult 930 x 122

    ANAT

    De ce nu apare Argeşul pe harta turistică a ţării

    Avem cei mai spectaculoşi munţi din ţară. Dispunem de defilee încântătoare, de dealuri superbe, de obiective antropice unicat, dacă ne gândim fie şi numai la Vidraru, Transfăgărăşan sau cetatea lui Vlad Ţepeş. Cu toate acestea, Argeşul se află printre judeţele cu turism slab dezvoltat, deşi potenţialul este dezvoltat. De ce? Răspunsul ni l-au dat specialişti în domeniu cu ocazia unei reuniunii a Patronatului Agenţiilor de Turism din România la Piteşti.

    Promovarea, cuiul lui Pepelea

    La reuninunea ANAT au fost prezenţi lideri ai acestei organizaţii de la nivel naţional şi regional. Avem şansa ca unul dintre liderii la nivel naţional, prim-vicepreşedintele Gabriel Radu, să fie piteştean şi să îşi desfăşoare activitatea în judeţul nostru.

    „Marea problemă este promovarea. Sunt şi evenimente foarte interesante din Argeş, dar care nu sunt promovate aşa cum trebuie, autorităţile locale nu colaborează cu agenţiile de turism şi specialiştii în domeniu. Numai dacă ne gândim la evenimenele extraordinare care sunt în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului şi ne dăm seama că o bună promovare ar face ca numărul turiştilor să crească”, a spus Gabriel Radu.

    Asocierea, un secret

    „Faceţi un calendar cu principalele evenimente din judeţ, distribuiţi-l din timp agenţiilor de turism din ţară şi să vedeţi câte autocare cu turişti vor veni la aceste evenimente! Atâta timp cât nu există un calendar şi nici nu este promovat din timp, Argeşul nu va fi în prim plan”, a spus, la rândul său, Corina Martin, preşedintele ANAT la nivel naţional. Un alt secret este formarea de asociaţii profesionale care să se ocupe de organizarea şi promovarea turismului. Astfel de asociaţii – afilialte ANAT sau aflate sub patronajul sau administrarea acestei structuri – au luat deja fiinţă în multe judeţe ale ţării, mai puţin în Argeş.

    Până una-alta, la „reuşita” turismului argeşean pun umărul şi blocajele de tot felul pentru proiecte care au fost demarate de ani de zile, dar nu au fost finalizate nici până acum (a se vedea proiectul de realizare a staţiunilor montane în masivul Leaota, în colaborare cu Consiliile Judeţene din Dâmboviţa şi Braşov).

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3