Donaris 930 x 122

daciaduster_export

Decalaj intre vanzarile si inmatricularile de Dacii

Diferentele dintre cifrele prezentate in raportarile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania si datele furnizate de Serviciul de Inmatriculari sunt semnificative. Aceste diferente explica o data in plus de ce unele marci, precum Mercedes, nu mai vor sa apara in raportarile APIA, existand acuzatii in piata cum ca dealerii furnizeaza informatii false.

Concret, decalajul dintre vanzarile de autoturisme si inmatriculari a ajuns in primele cinci luni ale acestui an la aproape 30% din total vanzari, conform unei analize a ZF, cea mai mare diferenta din ultimii ani. Spre comparatie, in 2007 diferenta era de doar 1%, iar in 2008 inmatricularile au depasit cu mai bine de 18.000 de unitati vanzarile.

„Diferenta semnalata provine in primul rand din faptul ca majoritatea livrarilor sunt inregistrate in ultimele zile ale lunii, existand astfel un decalaj intre achizitie si inmatriculare, care poate ajunge la cateva luni”, au explicat reprezentantii dealerilor. Un alt motiv invocat de importatori este vanzarea de flote, care sunt inmatriculate fie luna urmatoare livrarii, fie pe o perioada mai lunga de timp.

In ceea ce priveste autoturismele produse la Mioveni, se inregistreaza o diferenta 34% intre vanzari si inmatriculari. Decalajul a fost inregistrat si anul trecut, fiind pus pe seama programului Rabla. In acest an, vanzarile de masini Dacia au fost de 10.348 in primele 5 luni ale anului in curs, iar inmatricularile efective in aceeasi perioada s-au cifrat la 6.856 de autovehicule. Rezulta, asadar, o diferenta de 3.492 de unitati.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90