EcoMoto 930×122

alimentare

Deficit record de produse alimentare!

Deficit record de produse alimentare!

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Deşi importurile de produse alimentare au crescut într-un ritm mai redus decât exporturile în 2021, fabricile româneşti nu au putut acoperi deficitul comercial, arată o analiză a Ziarului Financiar. Astfel, carnea, fructele, laptele şi legumele, adică alimentele de bază, sunt produsele cu cele mai mari deficite comerciale în sectorul alimentar.

Conform sursei citate, exporturile de produse ali­mentare ale României s-au si­tuat anul trecut la peste 2,1 mi­liarde de euro, în creştere cu 24% faţă de anul precedent. Cu toate acestea, majorarea exporturilor nu a putut acoperi nici pe jumătate deficitul comercial din zona alimentară.

Citiți și: Ajutor important de la stat pentru români înainte de Paște!

Astfel, importurile de alimente s-au situat în 2021 la 6,8 miliarde de euro, astfel că deficitul a ajuns la 4,7 miliarde de euro. Importurile de alimente au avut un ritm de creştere mai redus decât cel al exporturilor, respectiv 14,5% faţă de 2020, însă nu a fost suficient pentru a reduce deficitul comercial în acest sector.

România importă produse cu o valoare mai mare decât a produselor pe care le exportă în alte ţări.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90