New Profesional Consult 930 x 122

    dacia_uzina

    Dimineata cu greva la Dacia

    Dimineaţa zilei de 19 decembrie aduce veşti proaste de la Uzina Dacia. Mai multe secţii ale fabricii de automobile de la Mioveni au decis să declanşeze o grevă spontană.

    Muncitorii vor astfel să protesteze împotriva deciziei conducerii de a acorda două zile de concediu fără plată la începutul lunii ianuarie. Mai exact, în zilele de 3 şi 4 ianuarie, angajaţii uzinei vor sta acasă şi nu vor primi nici măcar remuneraţia pentru concediu.

    Potrivit agenţiei Agerpres, liderii Sindicatului Automobile Dacia au anunţat că s-a întrerupt lucrul în cadrul a trei secţii din cadrul platformei. Este vorba despre secţiile de montaj, caroserie şi vopsitorie. Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, a declarat în această dimineaţă că „este vorba de trei sectii mari ale uzinei in care s-a oprit lucrul spontan. Oamenii au spus ca vor relua lucrul cand va fi respectat contractul colectiv de munca”.

    Muncitorii au organizat acest protest pentru a solicita să fie plătiţi cu 85% din salariu în zilele de 3 şi 4 ianuarie.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3