EcoMoto 930×122

someri_loc_munca

Disponibilizari in toate domeniile de activitate

Institutul National de Statistica a realizat o ancheta de conjuctura pentru perioada iunie – august in randurile agentilor economici, inclusiv a celor din judetul Arges. Conform studiului, industria si constructiile ar urma sa se  stabilizeaze in perioada mentionata, dar comertul si serviciile vor inregistra scaderi. Vestea proasta este ca mai toti managerii au anuntat efectuarea de concedieri in perioada urmatoare!

Trebuie mentionat ca aceste tendinte vor fi accentuate de introducerea cotei de TVA de 24%, indicator care la ora realizarii studiului de conjunctura nu era luat in calcul. In cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%).

De asemenea, este estimata o reducere moderata a numarului de salariati , soldul conjunctural fiind de -14% pe total industrie prelucratoare (-16% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste). Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat pe total, respectiv in metalurgie; fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului si fabricarea substantelor si a produselor chimice (solduri conjuncturale -54%, -50% si, respectiv, -38%).

Totodata, potrivit estimarilor din luna iunie 2010, in activitatea de constructii se va inregistra, in urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -3%) si o scadere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -11%).

Managerii estimeaza o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -12%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile mici, cu mai putin de 50 salariati. Pentru sectorul de comert cu amanuntul se preconizeaza o reducere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -10%), atat la nivelul volumului total al vanzarilor de marfuri, cat la comenzile adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor (sold conjunctural -9%, respectiv -11%).

{loadposition inside}

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90