NOR CURIER 930X122

arpechim_ansamblu

Dividende record de la Petrom

Petrom a anunţat că în acest an va acorda dividende de 1,75 miliarde de lei (400 milioane de euro), cât toată piaţa bursieră la un loc, cu un randament de 8%. De aceşti bani vor beneficia şi angajaţii de pe platforma Arpechim care mai deţin acţiuni la companie.

Concret, Petrom, cea mai mare companie românească, controlată de grupul austriac OMV, propune acordarea unui dividend brut pe acţiune de 0,031 lei, ceea ce înseamnă la preţul actual de pe bursă al acţiunilor un randament de 8%.

Petrom a raportat anul trecut cel mai mare profit înregistrat vreodată de o companie în România, de 3,76 miliarde lei (887 milioane de euro).

Petrom va distribui dividende 1,75 miliarde lei, valoare brută, din care OMV va lua 51%, statul român, prin ministerul Economiei 205, Fondul Proprietatea 20% iar ceilalţi acţionari 8,24% (angajaţii).

De la începutul anului, acţiunile Petrom au crescut cu aproape 30%, urmând trendul pieţei.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90