New Profesional Consult 930 x 122

dusterdacia01

Duster-ul a scos tara din criza!

Ultimele date statistice arata ca, tehnic, Romania a iesit din recesiune. Tara a inregistrat o crestere a Produsului Intern Brut de 1,6% in primul trimestru, iar acest lucru a fost determinat in principal de majorarea exporturilor. Exporturi care au fost impulsionate de Duster-ul produs de Dacia la Mioveni!

Datele statistice arata ca exporturile au crescut cu 40% in primul trimestru, iar Duster-ul a facut pur si simplu minuni. Ziarul Financiar noteaza o incredibila performanta, si anume majorare a volumului exporturilor pentru Duster in primul trimestru al anului 2011 cu o cota ametitoare!

Institutul National de Statistica a anuntat vineri o crestere cu 0,6% a PIB-ului pe trimestru I fata de trimestrul anterior si de 1,6% fata de trimestrul I din 2010, crestere care s-a bazat in primul rand pe exporturi.

„Datele arata ca Duster a impins exporturile Romaniei, care pur si simplu au explodat in trimestrul I 2011 fata de aceeasi perioada din 2010, marcand o crestere de 40%, pana la 11 mld. euro. Evolutia exporturilor a fost cruciala pentru PIB-ul pe T1, in conditiile in care comertul intern a scazut cu peste 5% an la an din cauza diminuarii puterii de cum­parare a populatiei si a scumpirii marfurilor, iar investitiile nu si-au revenit. Exporturile Dacia au crescut cu 53% in trim. I 2011 fata de trim. I 2010, pana la aproape 1 miliard de euro. Din aceasta valoare, 600 mil. euro o reprezinta Dusterul, fata de 100 mil. euro in trim. I din 2010.

Vanzarile Duster au ajuns sa reprezinte 50% din vanzarile Dacia Pitesti, spre deosebire de acum un an, cand reprezentau doar 25%, iar cel mai important este ca un Duster este de doua ori mai scump decat un Logan, deci valoarea adaugata este mai mare. Ca urmare, Dusterul este cheia cresterii pe T1”, noteaza Ziarul Financiar.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90