New Profesional Consult 930 x 122

castiguri salariale

E JALE ÎN HOTELURI ȘI RESTAURANTE

E jale în hoteluri și restaurante. În martie 2018 câştigul salarial mediu nominal brut în România s-a ridicat la 4.488 de lei, cu 8,7% mai mare decât luna precedentă. Și netul a crescut tot cu 8,7% (+217 lei), ajungând la 2.704 lei.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Informațiile ne sunt furnizate de Direcția Județeană de Statistică Argeș.

Cel mai mare câştig salarial mediu net s-a înregistrat în activităţile de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice (6.689 de lei), iar cel mai mic, în hoteluri şi restaurante (doar 1.541 de lei) (noroc cu bacșișurile!).

Citiți și: Criză de carburant! Lovitură puternică pentru șoferi

Comparativ cu februarie 2018, cele mai mari creșteri ale câștigului salarial mediu net au fost următoarele (exclusiv sectorul bugetar):

-32,1% în fabricarea produselor din tutun;

-între 16% şi 26,5% în activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), tranzacţii imobiliare, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea băuturilor;

-între 11% şi 15% în fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, captarea, tratarea şi distribuţia apei, industria metalurgică, colectarea şi epurarea apelor uzate, extracţia minereurilor metalifere, activităţi de editare, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), fabricarea altor mijloace de transport;

-între 9% şi 10% în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice.

În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri în sănătate şi asistenţă socială (+22,3%), în învăţământ (+18,4%) şi în administraţia publică (+1,3%).

Câștigurile salariale în martie au crescut semnificativ, dar, vă reamintim, tot în martie 2018 și prețurile au crescut masiv, inflația atingând cel mai mare prag din iunie 2013 încoace (subiectul pe larg, AICI). (Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3