New Profesional Consult 930 x 122

    balanta

    Excedent comercial diminuat

    Judetul Arges continua sa reprezinte unul dintre motoarele exportului romanesc, in special gratie Uzinei de autoturisme de la Mioveni. Chiar si asa, datele statistice arata o scadere a excedentului comercial fata de anul trecut.

    Astfel, exporturile de marfuri au insumat 326 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca, in comparatie cu anul trecut, exporturile au crescut cu 23,9%. In acest an, in structura exporturilor, doua sectiuni ale Nomenclatorului Combinat au detinut peste 89,0% din volumul total: sectiunea mijloace de transport (73,7%) si sectiunea masini, aparate si echipamente electrice, aparate de inregistrat sau de reprodus sunetul si imaginile (16,1%).

    S-au inregistrat cresteri importante la produsele industriei chimice si ale industriilor conexe si in ceea ce priveste mijloacele de transport (20%), dar si la produse din lemn si din piele, pluta si impletituri (40%).

    Importul de marfuri in Arges a totalizat 254 de milioane de euro, in crestere cu 42% fata de anul trecut. Tot masinile, aparatele si echipamentele electrice, aparatele de inregistrat sau de reprodus sunetul si imaginile au avut cea mai mare pondere in structura importurilor (41,0%).

    Excedentul comercial (exporturi – importuri) inregistrat a fost de 72,1 milioane de euro, cu 14,5% mai mic decat cel inregistrat anul trecut in aceeasi perioada analizata.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90