930 x122 grota rece

faliment

Explozie de dizolvări de firme în Argeş

Judeţul Argeş se află, din păcate, în top din punct de vedere al numărului de firme cu probleme. Criza economică şi financiară a făcut ravagii în judeţ începând cu anul 2008 şi, în ciuda faptului că s-a spus despre România că a ieşit din criză, efectele sunt la fel de negative şi acum. Ultimele date furnizate de Oficiul Registrului Comerţului Argeş arată că judeţul nostru este fruntaş mai ales la dizolvări de firme, dar şi la firme intrate sub incidenţa unor legi speciale de administrare.

 

Conform sursei citate, în primele trei luni ale anului 2011 au fost înregistrate 91 suspendări de activitate pentru tot atâtea firme, cu 35% mai puţine faţă de anul 2011 când au fost înregistrate în primele 3 luni 191 suspendări.

În ceea ce priveşte dizolvările de agenţi economici, însă, numărul acestora în 2012 este foarte ridicat. Avem de-a face în primele trei luni cu 129 de dizolvări în Argeş, cu un plus de 168% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (doar 48 de cazuri).

La radieri de firme se constată o reducere de 7%, de la 388 la 363, iar la înmatriculări de agenţi economici se înregistrează de asemenea o scădere, de la 1.092 anul trecut la 958 în acest an.

În primele 3 luni ale anului în curs au fost deja înregistrate 720 de proceduri de insolvenţă şi faliment, iar numărul total de agenţi economici activi este de 27.021.

Cele mai multe probleme sunt pentru firmele din domeniul construcţiilor şi comerţului, iar multe PFA-uri au fost desfiinţate de deţinătorii lor deoarece nu au mai avut nevoie de ele pentru a primi, de exemplu, sume de bani de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90