EcoMoto 930×122

uzina-dacia-sectia-asambl

Fabrica Renault din Maroc, clona uzinei din Mioveni

Un înalt reprezentant al unei fabrici deţinută de Renault a spus recent că unitatea de producţie de maşini din Maroc a fost copiată după cea din Mioveni. Afirmaţia reaprinde discuţia referitoare la intenţiile Renault cu privire la uzina din Argeş.

Astfel, la doar jumătate de an de când a intrat în producţie la Mioveni, noua generaţie Sandero a început să se fabrice şi în Maroc.

„Tot ce vedeţi aici vine de la fabrica din România. Noi doar am copiat, şi merge perfect”, spune directorul de operaţiuni al Somaca, compania deţinută de Renault care operează una dintre cele două fabrici ale francezilor din Maroc, cea de la Casablanca. Este vorba de Fabrice Delecroix, care a făcut această declaraţie la scurtă vreme după ce angajaţii de la Dacia, aflaţi în grevă timp de mai multe zile, au acceptat majorarea salarială oferită de patronat şi au încetat protestul. A fost nevoie, deci, de doar şase luni ca unitatea din Mioveni să fie “clonată” în Africa de Nord.

Specialiştii spun că, cel puţin pentru moment, nu există motive de teamă, şi asta deoarece angajaţii din Maroc nu sunt la fel de bine pregătiţi ca românii. Mai mult, oficialii Renault au afirmat deoseori că nu se pune problema renunţării la operaţiunile din judeţul nostru. Dar nu se ştie niciodată ce ne rezervă viitorul, mai ales că Renault vrea să deschidă acum o fabrică şi în Indonezia, o altă piaţă cu costuri mici ale forţei de muncă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90