EcoMoto 930×122

codul_fiscal

Facilitate pentru agentii economici

Guvernul pregateste un proiect de lege privind eşalonarea la plata a obligatiilor fiscale. Aceasta facilitate ar urma sa fie valabila doar in anumite conditii insa si nu pentru toti contribuabilii.

Contribuabilii din Argeş, ca de altfel şi ceilalti din tara, ar putea beneficia de eşalonari la plata obligatiilor fiscale pe o perioada de 5 ani, potrivit unui proiect de lege aflat in dezbatere la Senat.

Potrivit proiectului de lege, pentru obligatiile fiscale restante administrate de ANAF, organele fiscale pot acorda inlesniri sub forma esalonarii la plata pe o perioada de cel mult 5 ani, la cererea contribuabilului.

Eşalonarea la plata se poate acorda pentru obligatiile restante la data eliberarii certificatului de atestare fiscala.
Pentru acordarea eşalonarii la plata, contribuabilii trebuie sa aiba depuse toate declaratiile fiscale, dar şi sa se afle in dificultate generata de lipsa temporara de disponibilitati baneşti.

Agentii economici pentru care a fost inceputa procedura insolventei sau care au fost dizolvati nu pot beneficia de aceasta facilitate.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90