EcoMoto 930×122

    10lei

    Fara somatii pentru datorii sub 10 lei

    Argesenii care au creante fiscale mai mici de 10 lei nu vor mai primi somatii de la Fisc. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a ajuns la concluzia ca este mult mai ieftin sa gaseasca alte metode de a recupera aceste datorii decat prin aceea a somatiei.

    Directia Finantelor Publice Arges precizeaza ca de la data de 12 august 2010 a intrat in vigoare un nou act normativ privind emiterea si comunicarea unor acte administrative pentru debitorii care inregistreaza obligatii fiscale restante sub o anumita limita.

    Potrivit ordinului mentionat, creantele fiscale restante aflate in sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 10 lei, se scad din evidentele fiscale in primele 7 zile ale anului urmator, creantele fiscale restante ale unui debitor reprezentand suma totala a obligatiilor fiscale datorate si neachitate de catre acesta.

    Finantele au facut o serie de analize si au constatat ca in multe cazuri valoarea de recuperat era mai mica sau apropiata de valoarea de cost a procedurii de emitere si transmitere a unei somatii, de circa 4 lei, aceste cheltuieli inutile fiind efectuate de cativa ani incoace.

    Se estimeaza ca, in urma aplicarii ordinului mentionat mai sus, se vor reduce semnificativ costurile de administrare prin masurile de stergere a creantelor fiscale restante mai mici de 10 lei.

     

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90