930 x122 grota rece

    canalizare

    Firme cu probleme la Pitesti

    Lucrarile de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare din municipiul Pitesti dau mari batai de cap autoritatilor si firmelor, deopotriva. Autoritatile sunt nemultumite de ritmul in care decurg lucrarile de refacere a partii carosabile pe strazile afectate de investitii, in vreme ce firmele romanesti au mari probleme deoarece antreprenorul general din Portugalia nu plateste la timp sumele de bani aferente lucrarilor efectuate.

    Asa se face ca miercuri, 18 august, a avut loc la Primaria Pitesti o sedinta la care au participat reprezentanti ai firmelor romanesti care lucreaza la reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare din municipiul resedinta de judet, dar si ai antreprenorului general portughez Soares Da Costa. Conducerea Primariei si-a exprimat cu aceasta ocazie nemultumirea cu privire la faptul ca multe lucrari sunt intarziate, in special cele de refacere a carosabilului.

    Firmele romanesti – subcontractoare – au acuzat faptul ca antreprenorul general nu a achitat la timp contravaloarea serviciilor prestate, chiar daca este vorba de bani obtinuti printr-un program cu finantare europeana, motiv pentru care unele au mari probleme financiare si risca sa intre in blocaj.

    In perioada urmatoare, daca lucrurile nu se vor imbunatati, conducerea Primariei vrea sa sesizeze atat conducerea Guvernului Romaniei si Portugaliei, cat si conducerea Uniunii Europene.

    La Pitesti sunt in desfasurare lucari de reabilitare si extindere a retelor de apa si canalizare in baza unui proiect elaborat de specialistii de la SC Apa Canal 2000 SA Pitesti si care este finantat de Uniunea Europeana in mare parte. Valoarea investitiilor se ridica la peste 30 de milioane de euro.

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3