Donaris 930 x 122

Lucrari_straco_miov01

Firme verificate de Concurenta, cu contracte in Arges

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă înţelegere între 11 companii pentru participarea cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Primăria Capitalei prin Administraţia Străzilor pentru atribuirea unor contracte cadru de asfaltare şi plombare a gropilor şi bordurilor din Bucureşti.

„Avem indicii că ar exista o înţelegere între companiile inspectate de a participa cu oferte formale la cele şase licitaţii, fără să se concureze în mod real. În acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotaţie”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei. Printre firmele suspectate de Consiliul Concurenţei se numără şi două unele care au afaceri în Argeş: Euro Construct Trading 98, Straco Grup, Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 (Delta A.C.M. 93). De altfel, recent, Adrian Florea, fost director la Drumuri Naţionale, acuza faptul că Asocierea SC Straco Group SRL – SC Delta ACM 93 SRL – SC Romstrade SRL, care a câştigat licitaţia de întreţinere multianuală şi asigurare de servicii de deszăpezire pentru autostradă, că nu ar fi respectat obligaţiile din caietele de sarcini, chiar dacă valoarea contractului se ridica la 23,5 milioane euro, fără TVA.

Şi deputatul PNL Andrei Gerea a atacat modul în care au fost făcute licitaţii şi cum s-a acţionat, mai ales pe autostrada Bucureşti- Piteşti. El susţine însă că vinovate de corupţie sunt, în aceeaşi măsură, şi autorităţile publice. „Aceste zăpezi au scos la iveală încă o dată corupţia, care a ajuns la proporţii incredibile, de la problemele cu alimentarea cu energie, soldate cu mazilirea celui care a îndrăznit să spună un mic adevăr, până la contractele cu băieţii deştepţi pentru deszăpezire. Inclusiv pe A1, autorităţile s-au mai confruntat cu asemenea zăpezi şi în guvernarea Tăriceanu, dar nu s-a întâmplat să avem autostrada blocată mai mult de câteva zile. Era vorba atunci de ore… Aceste contracte, prelungite fără licitaţie, doar din pixul miniştrilor PDL, au dus la blocarea autostrăzii. Deşi se anunţase că va ninge, nu era roată de utilaj pe A1 pentru a fi deszăpezită. Să ne explice şi nouă cei de la Drumuri Naţionale cum se poate ca A1 să fie blocată de câteva dune de zăpadă, ca să nu mai vorbim de preţurile de deszăpezire. Dar sigur, astea sunt doar răutăţi ale opoziţiei, nu fac bine ficatului celor care au ajuns să pupe guvernarea PDL!”, a reacţionat parlamentarul de Argeş.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3