New Profesional Consult 930 x 122

turisti

Francezii, indragostiti de Arges

Francezii sunt cei mai fideli turisti straini care viziteaza judetul Arges. Nici nu este de mirare ca se intampla astfel, avand in vedere numarul mare de angajati francezi din diverse companii din Arges si care, probabil, fac „propaganda” judetului Arges.

57,4% din capacitatea de cazare turistica a judetului Arges in primul trimestru al anului in curs a fost oferita de hoteluri, acestea fiind si cele mai cautate structuri de cazare. Pensiunile turistice rurale si agroturistice au oferit 13,7% din capacitatea de cazare in functiune, pensiunile turistice urbane 9,8%, cabanele turistice 7,5%, diferenta (11,6%) fiind oferita de celelalte tipuri de unitati de cazare turistica.

Comparativ cu primul trimestru al anului 2009, capacitatea de cazare in functiune a unitatilor de cazare turistica s-a redus pe ansamblu cu 0,3%. Pe zone turistice, oferta semnificativa de locuri de cazare a venit din partea unitatilor situate in Pitesti (46,1% din total) si a celor din zona montana (36,1%).

Numarul de sosiri ale turistilor inregistrate in structurile de cazare turistica in primele trei luni ale anului curent a fost de 17.100, dintre acestea 87,0% apartinand turistilor romani si 13,0% (2.200 de sosiri) turistilor straini.

Comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, numarul sosirilor turistilor in structurile de cazare turistica a scazut cu 20,6%, evolutie determinata de reducerea cu 21,3% a numarului de sosiri ale turistilor romani si de reducerea cu 16,1% a numarului de sosiri ale turistilor straini.

Unitatile de cazare care au inregistrat cel mai mare numar de sosiri au fost hotelurile (61,2% din total), la polul opus situandu-se bungalourile care au atras doar 0,3% din totalul turistilor sositi.

Cei mai multi turisti straini inregistrati in structurile de cazare turistica (89,7%) au provenit din tari europene. Pe primele locuri, dupa tara de provenienta, s-au situat turistii din Franta (29,2% din totalul sosirilor turistilor straini), urmati de cei din Italia (15,0%) si din Germania (10,8%).

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90