NOR CURIER 930X122

euro-bani-publimedia-shutterstock

Guvernul a aprobat Acordul de imprumut intre UE si Romania, de 1,4 miliarde de euro

Guvernul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului cadru de imprumut intre UE si Romania, in valoare de maxim 1,4 miliarde de euro si a memorandumului de intelegere intre UE si Romania.

Acordul de imprumut consta in alocarea de asistenta financiara pe termen mediu, de tip preventiv, in cadrul facilitatii privind balanta de plati, complementar sprijinului acordat de FMI prin intermediul noului Acord Stand-by in valoare de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Prin programul agreat in cadrul noului pachet de asistenta financiara de tip rreventiv, suma totala a imprumutului poate fi disponibilizata, dar Romania va putea solicita activarea si tragerea sumelor numai in cazul unei deteriorari neprevazute a pietei din punct de vedere al situatiei economice si/sau financiare, cauzata de factori care nu intra sub controlul autoritatilor.

Sursa: ziare.com

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3