Donaris 930 x 122

prima_casa_24464600

Guvernul a aprobat normele metodologice la noua formă a programului Prima Casă

Noua formă a programului partajează în mod egal garanţiile între stat şi bănci.

 

Programul Prima Casă, în forma în care băncile şi Guvernul partajează în mod egal garanţiile, va putea intra în aplicare efectivă după publicarea în Monitorul Oficial a normelor metodologice adoptate miercuri de către Executiv.

 

„Am adoptat normele metodologice la programul Prima Casă. Imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial, băncile pot să se înscrie în noua formă a programului ce partajează garanţiile de stat în mod egal între Guvern şi bănci. Dăm posibilitatea în continuare să se acorde garanţii în valoare de 1,5 miliarde de euro şi alţi 40.000 de beneficiari să poată intra în cadrul programului Prima Casă”, a declarat primul-ministru Emil Boc, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Boc a arătat că a fost practic dublată valoarea garanţiilor, în timp ce celelalte condiţii de acces la program au rămas aceleaşi. „Fac menţiunea că, prin continuarea programului, nu este afectat nici nivelul dobânzii şi nici avansul pe care trebuie să-l depună cel care doreşte să achiziţioneze o locuinţă, respectiv 5% din valoarea imobilului”, a mai spus premierul.

Sursa: realitatea.net

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3