930 x122 grota rece

    pod_giurgiu

    Guvernul bulgar reduce taxa de pod Ruse-Giurgiu

    Guvernul bulgar a decis astăzi să reducă taxa de trecere pe Podul Ruse-Giurgiu pentru automobile, din Bulgaria spre România, de la şase la doi euro, hotărâre care urmează să intre în vigoare peste două săptămâni, relatează site-ul Novinite.com. 

    Măsura este unilaterală, maşinile venind dinspre România continuând să plătească şase euro la trecerea în Bulgaria.

    „Noi credem că prin această măsură creăm premise mai bune pentru integrarea regiunii Ruse-Giurgiu şi că sporim potenţialul turistic şi economic al întregii regiuni”, a declarat ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Rosen Plevneliev. El a declarat că reducerea taxei de pod diminuează, tehnic, încasările la bugetul de stat cu trei milioane de euro, dar că se aşteaptă ca această pierdere să fie compensată de creşterea nivelului traficului rutier.

    „Numărul turiştilor români care vin în Bulgaria a crescut extrem de mult în ultimul an, iar Guvernul bulgar reacţionează, acum, în mod adecvat. Sperăm să avem tot mai mulţi turişti români”, a subliniat ministrul.

    Locuitorii oraşului Ruse au au protestat în mai multe rânduri faţă de introducerea taxei de pod, cerând anularea sau o reducere substanţială a acesteia. Dar reducerea taxei vizează doar automobilele. În prezent, fiecare automobil plăteşte pentru traversarea podului într-o singură direcţie şase euro. În schimb, camionetele şi dubele plătesc o taxă de 12 euro, camioanele de până în 12 tone plătesc 18 euro, iar camioanele de peste 12 tone plătesc 25 de euro.

    Sursa: realitatea.net

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3