New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

GUVERNUL, DECIZIE PENTRU PLATA ȘOMAJULUI TEHNIC

Guvernul, decizie pentru plata șomajului tehnic. Statul va plăti 75% din salariul de bază al angajaților firmelor din România care au intrat în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pe țară.

Citiți și: Oficial. Scumpirea s-a DECIS! Vremurile grele revin pentru oameni!

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de premierul Ludovic Orban, hotărârea fiind luată în ședință de Guvern, ședință care s-a încheiat azi noapte, în jurul orei 3.

„Avem practic două categorii de angajatori. Prima este cea care a fost afectată direct de măsuri restrictive dispuse de autorități (hoteluri, restaurante, cafenele, instituții de spectacole) prin suspendarea activității pe perioada situației de urgență. Aceste companii, ca urmare a măsurilor restrictive, este clar că nu își pot plăti angajații. Ca atare, angajații lor vor beneficia de plata indemnizației pentru șomajul tehnic.

Citiți și: Ordin de sus! „Economisiți, economisiți, economisiți!”

A doua categorie de companii sunt cele care nu au fost afectate direct de măsuri restrictive, dar au fost afectate de diferite consecințe ale epidemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de această plată pentru salariații pe care nu își pot permite să îi plătească, companiile trebuie să depună o declarație care să arate că le-au scăzut veniturile cu cel puțin 25%”, a precizat premierul.

Declarația de presă a prim-ministrului poate fi urmărită aici:

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban desfășurate în sistem de videoconferință

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban desfășurate în sistem de videoconferință#LudovicOrban #Videoconferinta

Publicată de Guvernul României pe Joi, 19 martie 2020

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3