NOR CURIER 930X122

coronavirus

GUVERNUL, DECIZIE PENTRU PLATA ȘOMAJULUI TEHNIC

Guvernul, decizie pentru plata șomajului tehnic. Statul va plăti 75% din salariul de bază al angajaților firmelor din România care au intrat în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pe țară.

Citiți și: Oficial! Se schimbă salariul minim pe economie!

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de premierul Ludovic Orban, hotărârea fiind luată în ședință de Guvern, ședință care s-a încheiat azi noapte, în jurul orei 3.

„Avem practic două categorii de angajatori. Prima este cea care a fost afectată direct de măsuri restrictive dispuse de autorități (hoteluri, restaurante, cafenele, instituții de spectacole) prin suspendarea activității pe perioada situației de urgență. Aceste companii, ca urmare a măsurilor restrictive, este clar că nu își pot plăti angajații. Ca atare, angajații lor vor beneficia de plata indemnizației pentru șomajul tehnic.

Citiți și: Veste bună pentru salariați! Crește valoare tichetelor de masă

A doua categorie de companii sunt cele care nu au fost afectate direct de măsuri restrictive, dar au fost afectate de diferite consecințe ale epidemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de această plată pentru salariații pe care nu își pot permite să îi plătească, companiile trebuie să depună o declarație care să arate că le-au scăzut veniturile cu cel puțin 25%”, a precizat premierul.

Declarația de presă a prim-ministrului poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/198465634782489/

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90