EcoMoto 930×122

    copii_mere

    Idei de bani europeni

    De ce oare Constanţa este unul dintre judeţele cu cele mai multe proiecte finanţate din fondurile structurale? Simplu. Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ, a prins demult din zbor oportunitatea. N-a lăsat-o, precum alţii, să zboare. Pe lângă Consiliul Judeţean a dezvoltat un corp de specialişti pentru scrierea de proiecte.

    A semnat parteneriate cu sute de ONG-uri şi s-a arătat deschis ideilor novatoare.

    În urma unei întâlniri a autoritarului lider constănţean cu managerul de proiecte Constantin Cernat s-a născut ideea ajutorării copiiilor cu dizabilităţi, dar şi un proiect de peste trei milioane de euro. Astfel, recent, am participat la lansarea programului „Fiecare copil merită o educaţie completă” http://www.ideipentruviitor.ro/proiect_01.html. Aproape 4000 de copiii vor avea o altă rază de soare. În decursul a doi ani Asociaţia Idei pentru Viitor va elabora 5 soluţii alternative pentru integrarea tinerilor cu dizabilităţi în societate care se vor concretiza în cinci manuale de implementare si cinci suporturi de curs pentru formarea personalului implicat în dezvoltarea de programe integrare şi de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii. Astfel, în nomenclatorul de profesii se va înscrie o altă meserie. Încă nu I s-a dat nume. Cunosc un francez care câştigă o 1.400 de euro/lună din patru sesiuni de joacă cu micuţii cu dizabilităţi-

    Asociatia Idei pentru Viitor va derula 650 de ore de pregătire profesională pentru personalul implicat în dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.

    Rezultatul final se va concretiza, conform anunţului organizatorilor, într-o platformă e-learning care să devină o modalitate de dialog constructiv şi de progres pentru copii cu dizabilităţi. Dar şi un micro studio 3 D cu echipament cu tot. E mult, e puţin? Sigur că cel mai uşor e să stai, să nu faci nimic şi să cârcoteşti.

    Marius Ghilezan

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90