EcoMoto 930×122

    bani_afaceri

    Iesirea din criza, la un trimestru departare

    Romania se afla la doar … un trimestru de la mult visata iesire din recesiune! Din pacate, este de asteptasat ca al treilea trimestru sa fie unul cel putin de stagnare, daca nu cumva chiar de scadere economica, avand in vedere ultimele masuri de austeritate luate de Guvern.

    Conform specialistilor, pentru ca o economie sa fie considerata redresata trebuie ca aceasta sa inregistreze crestere in trei trimestre consecutive. Ei bine, economia Romaniei a inregistrat in al doilea trimestru al anului in curs o crestere economica de 0,3%, fiind al doilea trimestru la rand cand se inregistreaza o majorare a Produsului Intern Brut.

    Ar mai fi nevoie de inca un trimestru de crestere pentru a se declara iesirea din recesiune, dar acest lucru nu pare ca se va intampla, din mai multe motive. Cel mai important este cel legat de disponibilizarile de personal bugetar si de reducere a salariilor in domeniul public, lucru care va duce la reducerea consumului. Este de asteptat, asadar, ca in urmatorul trimestru sa avem de-a face cel putin cu o stagnare economica.

    Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008, odata cu scaderea Produslui Intern Brut in termeni ajustati sezoner, fata de precedentele trei luni, cu 0,1%. Incepand de atunci, PIB-ul a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea usoara, de 0,1%, din trimestrul al treilea al anului 2009.

    Autoritatile romane si Fondul Monetar International mizeaza pe o revenire a economiei in 2011, cand, conform acestora, PIB-ul ar putea creste cu 1,5 – 2%.

     

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90