NOR CURIER 930X122

ilie_serbanescu

Ilie Serbanescu: Cresterea economica in 2011 este o poveste de adormit copii

Analistul economic Ilie Şerbănescu este de părere că România nu va mai fi primită în zona euro şi că economia va continua şi în 2011 să resimtă efectele politicilor nefaste din anii anteriori. Vorbind despre multitudinea de bănci universale în România acesta a spus că sunt atâtea cât le ţine viaţa.

‘Ele sunt atâtea pentru că în România băncile sunt într-un cartel. Nu sunt într-o concurenţă. Altfel le-ar scoate viaţa. O piaţă mică în fond, de oameni săraci şi care mai e şi în cădere ar trebui să fi dispărut bănci universale sau neuniversale. Dar nu au dispărut pentru că sunt într-un cartel. Pentru că sunt toate bănci străine. Daca ar fi româneşti ar fi dat unele faliment. La noi nu e piaţă, nu e concurenţă, nu e piaţă concurenţială’, a mai spus analistul.

Referitor la economia României în 2011 el este de părere că va continua ‘plata delirului anilor anteriori’. ‘Dacă vom fi pe 0 va fi chiar bine. Altfel, va continua plata şi altcineva să plăteasca decât cererea internă, adică oamenii, nu văd alţi plătitori. Scăderea doar a salariilor nu duce nicăieri. Nu e de ajuns. Ar trebui puşi la plată cei care au dus România în starea asta, respectiv băncile care au dat şi cei care au luat credite. Ăştia ar trebui puşi la plată ca să se redreseze economia. Nu îi pui la plată, numai pe ăia care nu au nicio legătură’, a explicat Şerbănescu.

Referitor la anul 2010, analistul este de părere că a fost un an predictibil. Vorbind despre afirmaţiile unor analişti, care spun că anul acesta România ar fi putut avea creştere economică, Şerbănescu a afirmat, in interviul acordat Agerpres că astea sunt poveşti de adormit copiii.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90