NOR CURIER 930X122

    tiruri-coloana

    Impozit mai mare pentru camioane

    Valoarea impozitelor pe vehiculele de transport marfa de peste 12 tone ar putea creste cu aproape 100%, la 1 ianuarie, Ministerul Transporturilor elaborand in acest sens un proiect de hotarare de Guvern. Asadar, inca un impozit majorat de Guvernul condus de Emil Boc, acelasi care nu stie cum sa taie din banii care le revin mamelor sa isi creasca odraslele.

    Proiectul de act normativ vizeaza impozitele pentru autovehiculele de transport marfa cu masa totala autorizata egala sau mai mare de 12 tone si combinatiile de autovehicule (vehicule articulate sau trenuri rutiere) de aceeasi capacitate.

    De exemplu, pentru un vehicul cu doua axe cu o masa de 15-18 tone cu suspensie pneumatica sau echivalent care asigura servicii de transport exclusiv intern, impozitul creste de la 278 lei in acest an la 517 lei pentru 2011. Daca vehiculul are alt sistem de suspensie taxa va fi majorata de la 630 lei la 1.169 lei. In cazul in care masinia respectiva transporta marfa in strainatate, taxa creste de la 397 lei la 517 lei (suspensie pneumatica), respectiv de la 899 lei la 1.169 lei (alt tip de suspensie).

    Proiectul de hotarare de guvern include sume mai mari si in cazul vehiculelor cu trei sau patru axe. Cel mai mare impozit, de aproape 4.000 de lei, va fi platit pentru vehiculele de peste 44 de tone, cu 3+2 axe, indiferent daca este folosit pentru transport intern sau international.

    Transportatorii din Arges vor fi puternic afectati de aceasta decizie daca ea va fi pusa in aplicare, avand in vedere ca activitatea lor deja s-a contractat pe fondul crizei. Drept urmare, am putea asista si la cresteri de preturi la produse si servicii, deoarece transportul se va scumpi.

    Actul normativ nu se refera si la motociclete, autoturisme, autobuze sau alte vehicule de pana la 12 tone.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3