New Profesional Consult 930 x 122

    Imagine_inmatriculari-bulgaria-in-pitesti-sharanul

    Incepe vanatoarea masinilor inmatriculate in Bulgaria?

    Devenite o obisnuinta pe strazile din Romania, masinile cu numere de Bulgaria ar putea ramane doar o amintire. Politia romana vrea sa limiteze circulatia pe soselele de la noi a autoturismelor inmatriculate in alte tari deoarece acestea sunt mult mai greu de verificat in trafic, iar soferii care le conduc pot scapa de sanctiunile din Romania daca incalca legea.Potrivit unui proiect inaintat de Politia Rutiera Ministerului de Interne, soferii romani care isi inmatriculeaza masinile in Bulgaria sau in orice alta tara a Uniunii Europene nu vor mai putea sa circule cu autovehiculele in Romania mai mult de trei luni. Practic, la prima oprire in trafic, masina va fi introdusa intr-o baza de date a politiei, iar dupa 90 de zile aceasta va trebui fie inmatriculata in Romania, fie scoasa din tara.

    Romanii care au masini cu numere de Bulgaria, radiate in tara vecina, vor fi tolerati sa circule doar 90 de zile pe an, dupa care vor fi obligati sa intre in legalitate si sa achite taxele. Masinile cu numere de Bulgaria pentru care nu se platesc taxe in Romania, dar nici in tara vecina, ar putea sa intre in legalitate in urma unei propuneri a politistilor de la Rutiera. Seful Directiei Rutiere din Politia Romana, comisarul sef Lucian Dinita, a declarat ca aceste masini inmatriculate in tara vecina ar putea circula in tara doar 90 de zile pe an. Deocamdata, aceasta este doar o propunere a oamenilor legii. Daca va fi aprobata, va putea fi aplicata pentru masinile denumite de politisti „fantoma”, pentru ca nu figureaza nici in calculatoarele politistilor Bulgari, dar nici ale celor din Romania.

    „Am cautat solutii pentru masinile pentru care nu se platesc taxe nici la noi, nici in Bulgaria. Mai exact, pentru acelea care au fost luate din Bulgaria in urma unui act incheiat la notariat, dar nu de vanzare-cumparare, ci de imprumut, cu ajutorul caruia poate folosi masina”, a precizat comisarul-sef Dinita. El a mai explicat ca problema apare dupa ce proprietarul merge la autoritatile din tara vecina si face o cerere de radiere a acesteia, pentru a fi scutit de taxe. Dar nici soferul din Romania care foloseste masina in continuare nu le mai achita. Pentru acestia se va propune ca termenul limita in care sa foloseasca masina in Romania sa fie de 90 de zile, dupa care li se vor ridica certificatul si placuta de inmatricularesi sa le trimitem in tara vecina. In evidentele Politiei Rutiere de la noi, in Romania ar exista 18.735 de masini cu numere de Bulgaria. Iar contabilizarea acestora s-a facut in urma actiunilor organizate de politistii romani si bulgari, desfasurate saptamanal, incepand cu luna iulie a acestui an.

    In cursul anului 2010, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Ministerul de Interne a primit cereri pentru inmatricularea a 632 de autoturisme provenite din Bulgaria, iar in cursul acestui an -743. Numarul mai mare de autovehicule cu numere de Bulgaria care a intrat in legalitate in acest an a fost pus si pe seama repetatelor actiuni ale politistilor de la Rutiera, organizate in colaborare cu autoritatile din tara vecina. Scopul a fost acela de a crea o baza de date comuna romano- bulgara.

    Politistii spun ca masinile radiate in tara vecina si care nu sunt inregistrate la noi nu au o polita de asigurare valabila si reprezinta un pericol pentru cetatenii tarii noastre prin faptul ca proprietarul nu figureaza in baza de date a politiei. Astfel, acesta poate comite infractiuni fara grija unor consecinte legale in cazul in care nu este prins pe loc.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90